Loon
LOON Limburg tussen staf en troon
1000 jaar graafschap Loon
LoonLoonLoon
afiche
afiche

Een lintje voor de Loonkenner

Zet de kers op de taart van een tocht door de rijke geschiedenis van Loon. Badges helpt je om van je bezoek een actieve leerervaring te maken

Alden Biesen is partner in het Europees erfgoedproject Badges, een project dat kwalitatief leren in erfgoedsites wil ondersteunen en valideren met een badge. Hier vind je het eerste pilootproject. In het kader van de historische tentoonstelling “Limburg tussen staf en troon, 1000 jaar graafschap Loon” (26/10/18 – 10/03/19) kan je in Alden Biesen je eerste culturele badge verdienen (+ 16 jaar).

Badges geeft volwassenen (en jongeren 16+) een nieuwe, andere manier om de tentoonstelling te bezoeken: actief en prikkelend. Naast een papieren versie is er ook een app beschikbaar die je doorheen de tentoonstelling gidst. De activiteiten zijn niet gericht op het bijbrengen van historische kennis. Je leert dus niet (alleen) over erfgoed, maar ook en vooral door erfgoed. Op vaste plaatsen krijg je door de app een nieuwe kijk op de geschiedenis: opdrachten zetten je aan het denken over jouw leven hier en nu in vergelijking met Loonse gebeurtenissen en gebruiken. Na je bezoek kan je erfgoed zelf beter interpreteren dan ervoor. En dat verdient een Loonkennersbadge!  

De app   

 

Wil je het Badgesparcours verkennen via de app? Download de app dan al thuis voor je bezoek aan de tentoonstelling. Kan je een tablet meebrengen, dan raden we je aan dat te doen. Het is aangenamer om de opdrachten te doen op een groter scherm. Een smartphone kan natuurlijk ook.

 

 

STAP1

Ga naar de Google Play Store of App Store. Zoek naar badgesmobile, klik op de link hieronder of scan de QR-code.

https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.mathetics.badgesmobile2

https://itunes.apple.com/us/app/badgesmobile/id1435881992?l=it&ls=1&mt=8

STAP 2

Kom naar Alden Biesen en vraag en scan je registratie QR-code aan de balie. WIFI beschikbaar.

STAP 3

Lees de inleiding, start je bezoek en volg de nummers die je kan vinden in de verschillende ruimtes.

 

Alle opdrachten volbracht? Proficiat! Vraag je echte badge aan de balie. Je e-badge ontvang je nadien automatisch in je mailbox.  Deze badge bewijst dat je waardevolle dingen hebt geleerd tijdens je bezoek en is de eerste van een reeks culturele badges die je kan verzamelen tijdens je bezoek aan andere sites in de toekomst.

 

 

 

 

 

Geen smartphone? Vraag de BADGES ontdekkingstoer op papier aan de baliemedewerker.

 

 

 

 

Benieuwd? Bekijk de papieren versie alvast hier.

 

 

 

 

 

 

 

Ook jij kan een e-badge verdienen!

Laat je naam en email-adres achter aan de balie en we sturen je ook een unieke e-badge die aantoont dat je een ‘Loonkenner’ bent.

afiche
open van van 11 tot 17 uur
26 oktober 2018 tot 10 maart 2019 landcommanderij Alden Biesen