Loon
LOON Limburg tussen staf en troon
1000 jaar graafschap Loon
LoonLoonLoon
afiche
afiche

In organis et in discantu

Orgelkunst tussen gregoriaans en polyfonie!

Muziek uit het land van Loon en het prinsbisdom Luik

Het vocaal ensemble Utopia en organist Luc Ponet brengen een programma dat de rijke muziekpraktijk uit Loon, Luik en Limburg representeert en in een bredere context plaatst, ja, zelfs in een Europees perspectief. Authentiek gregoriaans, alternerende orgelwerken, zestiende en zeventiende eeuwse kwaliteitsvolle polyfonie uit het prinsbisdom en tot achtstemmige motetten met obligaat orgel uit de kathedraal van Luik slingeren zich doorheen een overtuigend, consistent programma. Daarnaast ook intavolaties van Magnificatzettingen - oorspronkelijk van Orlandus Lassus - uit het regulierenklooster van Tongeren, orgelwerken van de in Borgloon geboren en in Maastricht en Parijs werkzame Henry Du Mont. Jazeker, het Graafschap Loon en het prinsbisdom Luik speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van de West-Europese muziekpraktijk!

Volledig programma is beschikbaar, met toelichting door Luc Ponet.

Uitvoerders: Luc Ponet en Utopia Ensemble Extended

Datum: 28 oktober 2018 om 15 uur in de kerk van Alden Biesen. De plaatsen zijn niet genummerd, de deuren openen vanaf 14u30

Contactadres: reservatieconcerten@1000jaarloon.be

Ticketprijs: VVK  22 - Kassa  25 (kinderen tot 8 jaar: gratis - van 8 tot 18 jaar: € 11)

Reservatie: reservatieconcerten@1000jaarloon.be


Tijdens dit concert zal tevens de nieuwe, aan dit project verbonden CD "In organis et in discantu" aan het publiek voorgesteld worden.

afiche
open van van 11 tot 17 uur
26 oktober 2018 tot 10 maart 2019 landcommanderij Alden Biesen