Loon
LOON Limburg tussen staf en troon
1000 jaar graafschap Loon
LoonLoonLoon
afiche
afiche

Les grands motets

Werk van Henry Du Mont die in Borlgoon werd geboren in 1610. Hij klom pijlsnel op tot hofkapelmeester (compositeur de musique de la Chapelle royale) in het Versailles van Louis XIV en schreef prachtige muziek voor kleine en grote bezettingen.

Naar aanleiding van de 400ste verjaardag van zijn geboorte, stelde Capella Nova een programma samen rond zijn GRANDS MOTETS. Deze worden afgewisseld met instrumentale werken voor orgel en strijkers.

Les Grand Motets de Mr Du Mont zijn de eerste in hun genre en stijl. Ze zijn niet gespiegeld op de toen gangbare technieken van uniforme toonaard, thema zoals we vinden bij Lully or Rameau. Hoewel de verschillende delen zonder eind-maat aan elkaar geregen zijn, is er een uitermate aandacht voor contrast tussen de verschillende  versets.Deze worden uitgevoerd door solisten of kleine groepjes solisten afgewisseld met ripieni, orkest en continuo : "Ils s'assemblent, se décalent, se dispersent, se rejoignent". De 5-stemmigheid is typisch voor het Franse motet en blijft onveranderd tot laat in de 18e eeuw. Du Mont gebruikt twee violen en twee viola's.

Uitvoerders: Capella Nova, onder leiding van Marleen Reynders. De Capella Nova trok in het verleden in Alden Biesen steeds een ruim publiek. (voor meer info: www.capellanova.be)

Datum: 3 februari 2019 om 15 uur in de kerk van Alden Biesen. De plaatsen zijn niet genummerd, de deuren openen vanaf 14u30.

Contactadres:capella.nova@skynet.be

Ticketprijs: VVK  15 - Kassa  18

Reservatie: reservatieconcerten@1000jaarloon.be tot vrijdag 1 februari 15u.

Voor het programma, klik hier.

afiche
Gesloten
26 oktober 2018 tot 10 maart 2019 landcommanderij Alden Biesen